ALLER NUTRA SPREJ

15 ml

Medicinsko sredstvo sa mehaničkim djelovanjem preporučuje se za čiščenje nosne sluznice,razrjeđivanje i uklanjanje sekreta. Kao dekongestiv pomaže u tretmanu rinitisa uzrokovanog alergijama i prehladama,za hidrataciju i vlaženje sluznice nosa. Koristi se i u stanjima kad je potrebno zaštititi sluznicu od suhoće izazvane utjecajem dima, zagađenja i polena.

Aller nutra sprej je indikovan u svim stanjima iritacije nosne sluznice (prehladom,vanjskim alergensima ili alergijama).

 

Pročišćena voda, natrijev hijaluronat, eterično ulje kumina, eterično ulje eukaliptusa,vitamin c,ekstrakt crne ribizle,natrij hlorid, kalij sorbat.

Ušpricati u svaku nosnicu jednom do dva puta.postupak ponoviti tri puta dnevno.

Čuvati van dohvata djece.izbjegavati kontakt sa očima.čuvati na suhom i hladnom mjestu.ne koristiti nakon isteka roka. Nakon otvaranja potrošiti u roku od 3 mjeseca. Bočicu dobro zatvoriti i očistiti nakon upotrebe. Koristiti samo za ličnu upotrebu.ne koristiti proizvod ukoliko ima oštećenja. U slučaju neželjenih efekata konsultovati se sa ljekarom.preparat ne koristiti ukoliko ste alergični na neku od komponenti.upotreba kod djece mora biti pod nadzorom odraslih!