Chili Burn

Chili Burn™

ŠTA JE CHILI BURN?
Chili Burn je 100% prirodni sagorjevač masnoća, nastao od zdravih biljaka i ekstrakata. Proizvod je razvijen na temelju nedavnih istraživanja pretilosti koji jasno pokazuju koji prirodni sastojci u sagorijevanju masnoće imaju najviše učinkovitosti.

KORISTITE CHILI BURN™ AKO...
• želite sagorjeti masno tkivo na siguran i prirodan način
• trebate da pospješite rad vašeg metabolizma te za sagorijevanje viška kalorija    

PREDNOSTI
NEW NORDIC Chili Burn ™ preparat se preporučuju ljudima kojima je potrebna pomoć u regulaciji njihove željene težine i održanju zdrave probave na jednostavan način.
Tablete se koriste u kombinaciji sa nisko-kaloričnom dijetom i programom vježbi. Chili Burn tablete se temelje na biljnim formula koje sadrže chili kapsaicin i epigalokatehine. Epigalokatehini pomažu pri bržem sagorijevanju nepotrebne masnoće. Tablete također sadrže i eterično ulje paprene metvice koje pomaže u održanju zdrave probave i smanjenju vjetrova.

DJELOVANJE
• Ekstrakt listova zelenog čaja: Klinička istraživanja pokazuju da listovi zelenog čaja povećavaju potrošnju kalorija i sagorijevanje masti.
• Ekstrakt ploda čili papričice: dokazano je da pomaže u mršavljenju ubrzanjem metabolizma i povećanim oslobađanjem toplote.
• Ekstrakt sjemena kopra: smanjuje celulit (dokazanu u testiranjima na životinjama), smiruje probavu i djeluje kao diuretik (potrebno za eliminaciju metabolita iz organizma).
• Ekstrakt đumbirovog korijena: povećava protok žuči potrebne za uklanjanje holesterola i toksina. Djeluje anti-upalno, čime se suprotstavlja upalnim procesima u crijevima.
• Ulje paprene metvice: smanjuje bolne grčeve crijeva (na ljudskim ispitanicima), te stimuliše rad žučne kesice (stvaranje žuči).

Bez laktoze, saharoza, glutena, pšenice i kvasca. Pogodno za vegetarijance i vegane. Pogodno za dijabetičare. Proizvedeno u EU pod farmaceutskom kontrolom čistoće i sadržaja sastojaka.

 

DOZIRANJE
Uzmite jednu tabletu ujutru sa velikom cašom vode te isti postupak ponoviti kasno poslijepodne ili uz večeru. Za bolje rezultate, uzmite duplu dozu prve dvije sedmice, uzimajuci dvije tablete dva puta dnevno. Ne zaboravite piti dovoljno vode. Termogeni ucinak veoma raste kada se konzumira veća količina vode.

TREBAM LI IMATI POSEBAN NAČIN PREHRANE?
Ne nužno. Svrha Chili Burna je svakodnevno povećanje utroška kalorija, tako da automatski i bez ikakvih drugih nastojanja, sem uzimanja tableta, tijelo počinje sagorijevati masnoću. Međutim, da bi se optimiziralo sagorijevanje masnoće, pobrinite se da pijete puno vode, jedete česte i male obroke i izbjegavate konzumiranje visokih glikemijskih ugljikohidrata (šećera, sokova i drugih prerađenih ugljikohidrata).

KOLIKO DUGO MOGU KORISTITI CHILI BURN?
Preporučujemo korištenje preparata Chili Burn u periodu do 12 sedmica maksimalno, a zatim pauziranje uzimanja istog. Kao i kod većine biljnih proizvoda, pružajući tijelu pauzu s vremena na vrijeme, zapravo možete poboljšati učinkovitost određenog bilja.

DA LI JE CHILI BURN SIGURAN ZA UPOTREBU?
Da, za vecinu ljudi, Chili Burn je vrlo siguran. Ukoliko bolujete od žucnog kamenca, čira želudca, bolesti jetre, anemije ili imate gastro refuks jednjaka, trebali biste koristiti Chili Burn s oprezom ili nikako. Ali, ako niste sigurni, konsultujte svog ljekara ili farmaceuta prije uzimanja.

KAKO ČUVATI CHILI BURN?
Čuvati na temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece.

SADRŽAJ
Ekstrakt zelenog čaja, kopar, korijen đumbira, čili i pepermint.

Sadržina po jednoj tableti:

Ekstrakt zelenog čaja
486 mg
Kopar
150 mg
Korijen đumbira
50 mg
Čili paprika
12 mg
Pepermint
4,5 mg

KAKO CHILI BURN DJELUJE?
Chili Burn će pospiješiti potrošnju kalorija u vašem tijelu, tako da se konzumirane kalorije preusmjere na proizvodnju topline ili energije, umjesto da se talože u masno tkivo. Chili Burn dalje će učiniti da vaše tijelo bolje sagorijeva masnoće, tako da se pohranjene masnoće mogu koristiti kao dodatni izvor energije.

ZAŠTO JE CHILI KORISTAN ?
Chili paprike imaju prirodnu sposobnost u sagorjevanju masti, jer one koriste kalorije za proizvodnju topline. Termogeni učinak je komplementaran sa konzumacijom zelenog čaja i povećava sveukupni rezultat. Chili ima dugačak popis drugih korisnih osobina, kao što su podaci da je moćan antioksidans, stimulira probavu, snižava razinu holesterola i razrjeđivanja krvi.

KOLIKO MOGU OČEKIVATI DA ĆU IZGUBITI NA TEŽINI UZ KORIŠTENJE CHILI BURNA?
Klinička istraživanja su pokazala da, kada osobe konzumiraju od 170 do 300 mg EGCG -a (Chili Burn sadrži 145 mg po tableti), smanjenje tjelesne masnoće u toku 12-sedmičnog razdoblja će biti između 7-10%.

MOGU LI KORISTITI CHILI BURN AKO IMAM PROBLEMA SA ŠTITNJAČOM?
Nismo našli interakcije između sastojaka Chili Burn i štitnjače, ali ukoliko imate problema sa štitnjačom, bolje je da se prvo konsultujete sa svojim ljekarom prije uzimanja dodatnih preparata.

MOGU LI KOMBINOVATI CHILI BURN S DRUGIM NEW NORDIC PROIZVODIMA?
Da, Chili Burn može se kombinovati sa svim drugim New Nordic proizvodima, ali za gubitak težine najbolja kombinacija će biti sa Apple Cider 600 (pogotovo ako patite od zadržavanja vode) ili sa Zuccarin (ako imate želju za ugljikohidratima i želite umanjiti glukemijski nivo vašeg obroka).

POMAŽE U REGULACIJI TEŽINE I PROBAVNIH POREMEĆAJA
Chili Burn sadrži isključio prirodne sastojke, kao što su zeleni čaj, čili, đumbir i kopar. Proizvod je razvijan tokom 7 godina, dok su posljednja naučna istraživanja dokazala da uspješno sagorijeva masnoće. Princip je jednostavan: kako vaše tijelo sagorijeva sve više i više kalorija, tako se polako, ali sigurno, gubi težina sagorijevanjem nagomilanih masnoća.