CURCUMA COMPLEX tablete

 

30 tableta

Formulacija s visokom koncentracijom kurkume uz dodatak đumbira i crnog bibera koji kao biljni biostimulansi poboljšavaju crijevne apsorpcije i stoga bioraspoloživost i efikasnost kurkume.

Već odavno je izvjesno da kurkuma posjeduje anti-upalna svojstva, ali nedavna istraživanja su pokazala da je kurkuma pravo čudo prirode.

Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba od raka do Alzheimerove bolesti.

curcuma-

kurkuma-biljka

Kurkuma se koristi za:

 • jačanje probave
 • obnavljanje crijevne flore
 • smanjenje nadutosti
 • čišćenje jetre i žučnog mjehura
 • normalizaciju menstruacije
 • smanjenje upala kod artritisa
 • čišćenje krvi
 • stimuliranje rada metabolizma
 • kožne probleme
 • tegobe dišnih putova
 • protiv gljivica i bakterija
 • protiv crijevnih parazita

Pozitivna svojstva kurkume!

Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je kurkuma djelotvorna u liječenju artritisa, dermatitisa i ekcema, žgaravice, infekcija, čira, bubrežnih i žučnih kamenaca. Jedna od najbitnijih značajki kurkume je njeno raznovrsno antikancerogeno djelovanje. Vjeruje se da je to zbog njezinih antioksidativnih, antiupalnih i imunostimulirajućih svojstava. Kurkuma je najefikasnija u prevenciji raka jajnika.

Također je od pomoći ženama u menopauzi koje uzimaju hormonske nadomjeske, za smanjivanje rizika od raka dojke. Druga istraživanja ukazuju na to da kurkuma pomaže u prevenciji raka debelog crijeva i prostate te sprečava leukemiju kod djece.

Kurkuma se smatra jednim od najjačih prirodnih antibiotika, ali za razliku od ostalih antibiotika koji uništavaju dobre bakterije i floru u crijevima, ona pomaže razvoju dobrih bakterija.

SADRŽAJ:

Aktivni sastojci u 2 tablete: Kurkuma (Curcuma longa L) suhi ekstrakt  95%, sredstvo za punjenje: dikalcijum fosfat, mikrokristalna celuloza, Đumbir (Zingiber officinalis Rosc.) suhi ekstrakt 10%, Sredstvo protiv stvrdnjavanja:  talk, magnezijum stearat, Umrežena natrij karboksimetil celuloza, coating agensi: hidroksipropilmetil celuloza, glicerol, talk, Crni biber (Piper nigrum L) suhi ekstrakt 95%

NAČIN UPOTREBE:

1-2 tablete dnevno progutati s malo vode, po mogućnosti nakon doručka i nakon večere.

UPOZORENJE:

Dnevna doza ne smije se prekoračiti. Čuvati van dohvata djece ispod tri godine starosti. Dodaci prehrani nisu zamjena za raznovrsnu prehranu, uravnoteženu dijetu i zdrav način života.

Prosječan sadržaj X 100 g X 2 tbl.
Kurkuma e.s. 50,00 g 1,00 g
Kurkuminoidi app. 47,50 g 950,00 mg
Đumbir e.s. 10,00 g 200,00 mg
Gingeroli app. 1,00 g 20,00 mg
Crni biber e.s. 0,31 g 6,32 mg
Piperin app. 0,30 g 6,00 mg

Gdje kupiti Curcuma Complex tablete?

Preparat Curcuma complex možete pronaći u svim bolje snabdjevenim apotekama i DM drogerijama. Ako niste uspjeli pronaći preparat u svom gradu kontaktirajte nas na: +387 32 463 632

Uvoznik i distributer za BiH:  CEK d.o.o, Štrosmajerova 34, 72000 Zenica, +387 32 463 632, www.cek.ba

Brendovi koje zastupamo:

farmaderbe1
abbe-roland1
new-nordic1
refan1