Dida

Dida™
POMAŽE U OČUVANJU ZDRAVE MIKRO-BIOLOŠKE RAVNOTEŽE I RAVNOTEŽE GLJIVICE CANDIDA ALBICANS

KORISTITE DIDA KADA...
• želite održati zdravu mikrobiološku ravnotežu
• želite ostvariti ravnotežu Candide albicans
• imate probavnih smetnji, kao što su nadutost nakon obroka
• nakon prebolovanog gljivičnog oboljenja
• patite od nadutosti, variranja nivoa šećera u krvi te promjena
• raspoloženja

PREDNOSTI...
NEW NORDIC Dida™ preparat se preporučuje osobama kojima je potrebna pomoć u održavanju zdrave probave, zdrave razine gljivice Cadida albicans, te izbjegavanju nelagode kao što su gasovi, pritisak i osjećaj nadutosti nakon jela. Kada patite od gasova (vjetrova), to može biti vrlo neugodno, što frustrira još više je da taj osjećaj može opteretiti um i poremetiti koncentraciju.

Dida preparat je zasnovan na tradicionalnoj švedsjok biljnoj formuli cimeta, sa dodatkom ulja paprene metvice koja dokazano pomaže u zdravoj probavi te smanjuje gasove, pritisak i osjećaj nadutosti nakon jela uzrokovanim lošim navikama u iskrani i raznim faktorima stresa. Gasovi, podrigivanje i nadutost su normalne pojave vezane za razgradnju hrane u vašem zelucu i crijevima.

DJELOVANJE...
• antifugalno: cimet, origano, češnjak
• antiseptično: timijan, neven
• karminativno (smanjuje nadutost): ulje komorača, paprena metvica

Bez laktoze, saharoze, glutena, pšenice i kvasca. Pogodno za vegeterijance, vegane i dijabetičare.
Proizvedeno u EU pod farmaceutskom kontrolom čistoće i sadržaja sastojka.

 

Uzmite dvije tablete dnevno, po mogućnosti po jednu između obroka. Uzimajte preparat Dida najmanje 6 sedmica u ovoj dozi. Nakon toga možete preći na održavanje nivoa uzimajući po jednu tabletu dnevno, ili zaustaviti konzumiranje preparata, u odsutnosti simptoma. Nemojte uzimati preparat tokom trudnoće i dojenja.

MOGU LI KORISTITI PREPARAT DIDA UKOLIKO VEĆ IMAM TERAPIJU LIJEKOVIMA?
Da. Nije poznato da se Dida miješa sa bilo kojim lijekovima. Ali, ako niste sigurni, konsultujte svog ljekara ili farmaceuta prije uzimanja Dida.

KAKO ČUVATI DIDA?
Čuvati na temperaturi 25° C, izvan dohvata djece.

Cimetovo ulje, maslinovo lišće, ulje komorača, ulje paprene metvice, origano, ekstrakt nevena (lutein), ekstrakt timijana, kardamon, klinčić i češnjak.

Dnevna doza sadrži dvije tablete sadrži:

Origanum heracleoticum (origano) u odnosu 5 : 1, što je jednako 1500 mg suhe biljke
300 mg
Olea europaea (maslinovo lišće)
u odnosu 5 : 1, što je jednako 1000 mg suhe biljke
200 mg
Calendula officinalis (neven)
u odnosu 5 : 1, što je jednako 750 mg suhe biljke
150 mg
Thymus vulgaris (timijan)
u odnosu 5 : 1, što je jednako 750 mg suhe biljke
150 mg
Elettaria cardamomum (kardamon)
u odnosu 5 : 1, što je jednako 500 mg suhe biljke
100 mg
Eugenia caryophyllus (klinčić)
u odnosu 5 : 1, što je jednako 500 mg suhe biljke
100 mg
Allium sativum 5 % alliin (češnjak)
u odnosu 15 : 1, što je jednako 1000 mg suhe biljke
100 mg
Cinnamomum zeyl (cimetovo ulje)
10 mg
Foeniculum vulgare (ulje komorača)
6 mg
Mentha x Piperita (ulje paprene metvice)
6 mg

ŠTA JE KANDIDA?
Kandida je parazitna gljivica nalik na onu od koje nastaje kvasac. U normalnim uslovima gljiva može živjeti u ravnoteži sa bakterijama u membranama naših crijeva i urinarnog trakta, ali se kandida može razmnožavati i početi da se iritira u drugim dijelovima tijela., pritom utječući na naše zdravlje.

KAKO RAZNOŽAVANJE KANDIDE UTIČE NA MENE?
Kako se gljivica kandida razmnožava, ona prijanja za tkiva u crijevima i natječe se s tijelima stanica za vitalne hranjive tvari. Istovremeno, kandida skriva broj toksina i antigena, koji pak tjeraju tijelo da nastoji proizvoditi protutijela koja bi se mogla nositi s tim, te tako potiču pojavu alergija, ekcema i sl. Prekomjerni rast kandide opterečuje imunološki sistem i smanjuje njegov otpor. Dokazano je da se magnezij crpi iz stanica tijela kada postoji prekomjerni rast kandide. To može dovesti do nervoze, umora i razdražljivosti.

ŠTA POTIČE RAZMNOŽAVANJE KANDIDE?
Nekoliko vanjskih faktora može potaknuti razmnožavanje kandide. Antibiotici su poznati okidaci. Stres, bolesti i neki lijekovi, kao što su kortizon i lijekovi protiv bolova, uticu na naš imunološki sistem i stvaraju dobro okruženje za razmnožavanje kandide. Konacno, bebi pilule, hormonske promjene (tokom trudnoce), kao i ishrana bogata jednostavnim šecerom i kvascem su uzroci razmnožavanja kandide.

KAKO PREPOZNATI RAZMNOŽAVANJE KANDIDE?
Kandida će najvjerojatnije uticati na žene u dobi od 15-50 godina. 75% svih žena će, u nekom periodu svog života, imati rastinje kandide, često ne znajući to. Simptomi su mnogi i raznoliki su: često oboljevanje od gljivičnih infekcija, vaginalni iscjedak ili svrbež, nadimanje, probavni problemi, alergije (posebno dišnih puteva), ekcemi i psorijaza, nervoza, depresija, nedostatak koncentracije i pamćenja, jako izraženi predmenstrualni simptomi, hronični umor, glavobolje i razdražljivost, nedostatak libida i povečana žudnja za slatkišima.

ŠTA MOGU DOBITI KORIŠTENJEM PREPARATA DIDA?
Izbjegavajte jesti jednostavne šećere, kvasac, gljive, mliječne proizvode (laktozu) i alkohol, dok konzumirate Dida. Uzmite probiotičke kulture, osobito na kraju tretmana Dida, kako bi obnovili crijevnu floru.

NEW NORDIC je ljubazno donirao šesto-sedmičnu zalihu Dida tablete za 12 učesnika testiranja. Naše testiranje je, kao i obično, bilo neformalno i bez nadzora. Dida preparat je konzumiralo 11 žena i 1 muškarac. Svaki od učesnika je bio zamoljen da popuni naš upitnik. Dva učesnika su iskusila opadanje intenziteta simptoma te su odustali od testiranja.

Od preostalih 10 učesnika, više od polovine je izjavilo da osjeća značajna poboljšanja (60%). Jedna trećina učesnika testiranja je izjavila da osjeća značajna poboljšanja u slijedećem: gljivične infekcije usne šupljine i jezika (80%), glavobolje (60%), bolovi (50%), depresija (40%), nadutost (40%), anksioznost (40%), nesanica (20% ).

Pojedinci su saopćili slijedeća zasebna poboljšanja: smanjenje vaginalnog iscjetka (100%), smanjenje neugodnog mirisa (90%), smanjenje osjećaja nadutosti (70%), smanjenje prisustva sluzi (60%), nestanak sinusitisa (50%), nestanak proljeva (50%), prestanak guljenja kože ( 20%); prestanak bolova u uhu (20%), prestanak poteškoća u misaonim procesima (20%), nestanak gljivičnih infekcija stopala (10%). Više od jedne trećine učesnika je izjavilo da su odlučili kupiti proizvod.

Za više informacija o Nacionalnom “Candida” udruženju posjetite: Candida Society.org