Gastro Gel

60 tableta

Gastro Gel su prirodne tablete za žvakanje na bazi prirodnih vlakana iz južnog voća pomažu kod problema s lošom probavom, žgaravicom i nadutosti.

Želudačne tegobe su jedan od najčešćih zdravstvenih poteškoća zbog kojih u novije vrijeme pojedinci traže pomoć ljekara. Bolesti želuca ubrajaju se u bolesti modernog i stresnog načina života.

Uzroci želudačnih problema

Poremećaj ravnoteže između uloge koju ima sluzokoža želuca i količine izlučenih želudačnih sokova jedan je od uzroka nastanka smetnji i bolova u želucu. Za posljedicu osoba ima gorušicu, bol u stomaku, težinu u želucu, nadutost, podrigivanje ili mučninu. Ako se smetnje ne liječe na pravilan način, problemi mogu da eskaliraju do vrlo ozbiljnih bolesti. Kao uzroke bolova u želucu stručnjaci navode najčešće masnu i začinjenu hranu, kontinuiranu izloženost stresu, u pojedinim slučajevima neke lijekove i nezaobilaznu Helicobacter pylori.

Zaslađivač: Sorbitol (E420), Dolomit, pektin, sredstvo za glaziranje: magnezij stearat (E470b), granulacija: Kollidon (E1201), Pepermint, silicij dioksid (E551). Sadrži sorbitol što može uzrokovati laksativni efekt kod prekomjerne upotrebe.

1 tableta sadrži
Dolomit (kalcij- magnezijev karbonat) 400 mg
Pektin 200 mg
Pepermint 6 mg

1-2 tablete za žvakanje 30 minuta nakon obroka ili prema potrebi. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodaci prehrani nisu zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Ne preporučuje se konzumacija proizvoda kod dojilja, trudnica i djece mlađe od 11 godina bez prethodne konsultacije s ljekarom.