NUTRA CAL-MAG PLUS

60 tableta

Dodatak prehrani izrađen od minerala i vitamina D3. Kalcij, magnezij i vitamin D3 su korisni za zdravlje kostiju i zubi. Uz kalcij i magnezij, dva najvažnija minerala u organizmu, bor je mineral koji se nalazi u većini tkiva, međutim najviša koncentracija pronalazi se u kostima, slezeni i štitnoj žlijezdi.

 

Kalcij je mineral koji je vrlo važan u izgradnji kostiju i zuba. Igra važnu ulogu pri kontrakciji kako srčanog mišića tako i svih ostalih mišića u tijelu. Neophodan je za zgrušavanje krvi, a novija istraživanja su pokazala da pomaže u sprječavanju razvitka raka debelog crijeva.
Magnezij je također odgovoran za zdrave i jake kosti, za prenošenje živčanih impulsa i relaksaciju mišića. Zajedno sa staničnim enzimima sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, olakšava predmenstrualne tegobe, održava kardiovaskularni sistem zdravim, pomaže pri depresivnim stanjima te u prevenciji bubrežnih i žučnih kamenaca.
Bor je mineral u tragu neophodan za čovjekovo zdravlje. Nedostatak ovog minerala može dovesti do osteoartritisa. Pomaže kod uklanjanja bolova izazvanih ukočenošću mišića i artritisa. Sastavni je dio staničnih membrana te tako štiti stanicu od štetnih utjecaja.
Ovaj dodatak prehrani odličan je za primjenu kod sportaša koji žele zaštiti koštano, vezivno i mišićno tkivo od propadanja za vrijeme vježbanja i drugih teških fizičkih aktivnosti.

preporučena dnevna doza su 2 tablete sa punom čašom vode.

Dnevna doza ne smije se prekoračiti. Čuvati van dohvata djece mlađe od tri godine starosti. Dodaci prehrani nisu zamjena za raznovrsnu prehranu, uravnoteženu dijetu i zdrav način života.