Zuccarin

Zuccarin™
PRAVILNA RANOTEŽA ŠEĆERA U KRVI

UZMITE ZUCCARIN™ ZA...
• snižavanje šecera u krvi nakon konzumacije ugljikohidrata
• kontrolu dijabetesa
• gubitak težine, naravno ukoliko ste dobili na težini usljed
• konzumiranja ugljikohidrata
PREDNOSTI...
1. Pomaže pri održavanju normalnog nivoa šećera u krvi poslije 1. obroka
2. Pomaže pri smanjenju apsorpcije šećera i ugljikohidrata u krvi
3. Pomaže u kontroli vlastite težine
Zuccarin preparat se preporučuje osobama koje žele kontrolisati nivo šećera u krvi nakon obroka. Zuccarin preparat se temelji na lišcu japanskog stabla duda koji su korišteni u kineskoj i japanskoj medicini vijekovima prije.

Japanci piju čaj duda zbog njegovog ljekovitog svojstva već više od 700 godina! List duda sadrži prirodnu tvar koja se zove DNJ (1-deoxynojirimycin), što znatno smanjuje razgradnju šećera (polisaharida) u glukozu, i na taj način usporava ulazak šećera u krv. Nekoliko kliničkih studija pokazale su da ekstrakt duda učinkovito stabilizira nivo šećera u krvi. Pijenje čaja od lišća duda nakon obroka ima dugu tradiciju u Japanu i Kini. Čak i danas ekstrakt lišća duda se dodaje mnogim japanskim namirnicama koje sadrže mnogo šećera i ugljikohidrata da bi se smanjio njihov unos.
Bez laktoze, saharoza, glutena, pšenice i kvasca. Pogodno za vegetarijance i vegane. Pogodno za dijabetičare. Proizvedeno u EU pod farmaceutskom kontrolom čistoće i sadržaja sastojaka.

DOZIRANJE
Jednostavno uzmite jednu tabletu Zuccarina uz čašu vode, jedan sat prije glavnih obroka. Sa ukupno tri tablete to odgovara dozi od 1,5 g dudovog ekstrakta dnevno.

DA LI JE ZUCCARIN SIGURAN?
Da. Kod Zuccarina je sve prirodno i sigurno. Ali, nemojte koristiti Zuccarin tokom trudnoće ili dojenja. Tip 2 dijabetičare i bolesnike sa pojavom zgrušavanja krvi savjetuje se da koriste ovaj proizvod tek nakon savjetovanja s ljekarom.

KAKO ČUVATI ZUCCARIN?
Čuvati na temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece.

SADRŽAJ
Ekstrakt lišća duda (Morus alba L.), stabilizator (celuloza), sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezij stearin iz povrća, silikon dioksid).

Dnevna doza od tri tablete sadrži:
Ekstrakt lišća duda u odnosu 5 : 1, što je jednako 3600 mg suhe biljke

KORISNE OSOBINE DUDA:
• Lišće duda se tradicionalno koristi u kineskoj u južno-evropskoj
• Dud smanjuje resorpciju šećera te djeluje kao inhibitor
• transformacije polisaharida u glukozu
• prirodnoj medicine zbog njihovih anti-hiperglikemijskih osobina
• Lišće duda sadrži fitosterol, koji je agens za snižavanje holesterola
• Lišće duda je prirodno i bezbjedno

ZAŠTO JE VAŽNO ODRŽAVATI STABILNIM NIVO ŠEĆERA U KRVI?
Važno je kontrolirati oslobođenu količinu inzulina zbog više razloga. Prije svega, inzulin je hormon pohranjivanja koji onemogucava sagorijevanje masnoće, uklanja šećer iz krvi i stimulira nakupljanje masnoća. Drugo, hiperprodukcija inzulina dovodi do variranja nivoa količine šećera. Inzulin često prekomjerno kompenzira povećanje razine šećera u krvi tako da je smanjivanje prekomjerno. To vas potiče da jedete više ugljikohidrata – početak loših ciklusa. Konačno, kontinuirano prekomjerno oslobađanje inzulina može dovesti do dijabetesa tipa II.

KAKO MOGU ZNATI DA MI JE POTREBNO STABILIZIRATI RAZINU ŠEĆERA U KRVI?
Ako prekomjerno konzumirate jednostavne šećere, a samim time i inzulin, vjerovatno ćete prepoznati ove simptome: imate sindrom 'sladokusca', prejedanja, promjena raspoloženja, jedete pod uticajem stresa, žudite za ugljikohidratima te se teško pridržavate zdrave ishrane.

ŠTA TREBAM OČEKIVATI NAKON ŠTO POČNEM KONZUMIRATI ZUCCARIN?
Doživjet ćete da više niste u iskušenju za hranom, a osobito šećerom. Možete lakše održati konzumiranje zdrave prehrane. Vaše raspoloženje, a najvjerojatnije i vaša koncentracija će se poboljšati. Postupno ćete gubiti težinu (osobito u predjelu trbuha), te nakupnine vode. Konačno, ako također smanjite potrošnju jednostavnih šećera, ovaj preparat će pružiti vašem tijelu više zdrave hrane i smanjiti rizik od pojave dijabetesa koji nastaje s godinama starosti.

KAKO DIJABETIČARI MOGU KONZUMIRATI ZUCCARIN?
Dijabeticari mogu dopuniti svoje inzulin doze s Zuccarin preparatom kako bi, ili smanjili dozu inzulina, ili sprijecili bilo kakvo daljnje povecanje doze. Vrlo je važno pažljivo pratiti razinu šecera u krvi, dok se koriste tablete, jer se ovaj preparat pokazao vrlo ucinkovitim u snižavanju nivoa šecera u krvi.

DA LI ZUCCARIN TAKOĐER SNIŽAVA RAZINU HOLESTEROLA?
Da, lišce duda sadrži fitosterole, koji su agenti za snižavanje holesterola. Iako je većina istraživanja urađena na učinak duda na šećer u krvi, studije pokazuju da je serum holesterola također opao za 12% u prosjeku.