CEK d.o.o. Zenica

Marvinia kapsule

Visoko koncentrirana formula odabranih mliječnih fermenata koji potiču rebalansirajuće djelovanje na crijevnu i vaginalnu bakterijsku floru, sprječavaju i suzbijaju poremećaje koji često prate žene, posebice u slučaju cistitisa i vaginitisa. Sadrži LAFTI® L10, s ciljanim djelovanjem protiv Candide, također koristan u borbi protiv oralne kandidijaze (soor, afte) i kože. Indicirano u trudnoći.

Kategorija:

Mali broj žena ima zdravu vaginalnu mikrofloru

Žene svih uzrasta podložne su razvoju  urogenitalnih infekcija, a pojedina istraživanja ukazuju na to
da svega 30-40 procenata žena ima potpuno zdravu vaginalnu mikrofloru.

Vaginalne infekcije predstavljaju širok pojam koji obuhvaća čitav niz različitih infekcija rodnice.
Simptomi vaginalne infekcije generalno uključuju iscjedak, neugodan miris iz rodnice, svrbež,
peckanje i nelagodu u rodnici. Ovi simptomi su vrlo učestali te nerijetko dovode do samodijagnoze i
liječenja bez pregleda liječnika, kod velikog broja žena.

Važno je znati

Višegodišnjim ispitivanjem na velikom broju žena, dokazano je da određeni sojevi laktobacila u perioralnoj primjeni imaju povoljan učinak na vaginalnu floru žene. Oni pospješuju normalnu mikrofloru i smanjuju mogućnost infekcije. 

Na našem tržištu je jako veliki broj probiotika, ali je jako bitno da nisu svi isti i da je za intimno zdravlje žena veoma bitno prisustvo Lactobacillus helveticus LAFTI® Lactobacillus acidophilus La-14 i Lactobacillus rhamnosus Lr-32

Mnoge žene pri korištenju antibiotske terapije imaju simptome peckanja i svraba u vaginalnom području.

MARVINIA oralne kapsule su inovativni vaginalni imunoprobiotik koji na prirodan i djelotvoran način sprečavaju i pomažu kod infekcija intimnog područja. Normalizuju floru i ph rodnice.

Funkcionalni sastojci u 1 kapsuli: mješavina mliječnih fermenata (Lactobacillus helveticus LAFTI® L10 CBS116411, Lactobacillus acidophilus La-14 SD5212, Lactobacillus rhamnosus Lr-32 SD5217) 2,5 milijardi CFU

Namjenjene su ženama svih starosnih dobi (djevojčice, žene u reproduktivnoj dobi, trudnice, dojilje, žene u menopauzi )

Preporučuju se kod pojave cistitisa, vaginitisa i kandidijaze, ali i preventivno za sprečavanje neugodnih simptoma izazvanih bakterijskim ili gljivičnim infekcijama.

Shopping Cart