CEK d.o.o. Zenica

Brusnica tablete a30

  • Vitamin C pomaže u održavanju normalnog imunološkog sistema
  • Brusnice i vitamin C
  • Samo jedna tableta dnevno
  • 30 tableta
Kategorija:

Brusnica

Fini ekstrakt brusnice u ovim tabletama dobija se iz brusnica ubranih u jesen, kada bobice poprime svoju karakterističnu tamnocrvenu boju. Bobice se zatim čiste, sortiraju i ekstrahuju. Brusnice se ekstrahuju ispiranjem neaktivne celuloze i koncentriranjem korisnih komponenti. Ova tableta od brusnice je obogaćena vitaminom C. Vitamin C pomaže u održavanju normalnog imunološkog sistema.

Dnevna doziranja

Za odrasle i djecu stariju od 11 godina: Uzimati 1 tabletu dnevno sa vodom uz obrok. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu ishrani i ne bi trebali zamijeniti raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Treba čuvati van domašaja male dece. Trebaju ga koristiti samo trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom ili medicinskom sestrom.

Brusnica

Fini ekstrakt brusnice u ovoj tableti napravljen je od brusnica ubranih u jesen, kada plod poprimi svoju karakterističnu tamnocrvenu boju. Bobice se zatim čiste i sortiraju, nakon čega se podvrgavaju optimiziranom procesu ekstrakcije kako bi se sačuvale poželjne biljne tvari.

Veličine

30 tableta

Informacije o proizvodu

SADRŽAJ NUTRIENTA PO DNEVNA DOZA 1 tableta %RI*
Ekstrakt brusnice 15:1500 mg
Ekstrakt crnog bibera4 mg
vitamin C80 mg100
* RI = referentni unos / – = referentni unos nije određen

PREPORUČENA DNEVNA DOZA

Za odrasle i djecu stariju od 11 godina: Uzmite 1 tabletu dnevno s vodom uz obrok . Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu ishrani i ne bi trebali zamijeniti raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Treba čuvati van domašaja male dece. Trebaju ga koristiti samo trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom ili medicinskom sestrom.

SASTOJCI
Ekstrakt brusnice ( Vaccinium macrocarpon Aiton ), sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza, dikalcijum fosfat), vitamin (askorbinska kiselina), voda, sredstvo za konzistenciju (poprečno povezana natrijum karboksimetil celuloza), agens za površinsku obradu (magnezijumove soli masnih kiselina, hidroksipropil metilceluloza celuloza), crni biber ( piper nigrum L. ), sredstvo protiv zgrudnjavanja (silicijum dioksid).

Shopping Cart