CEK d.o.o. Zenica

Kurkuma a30

  • Kurkuma pomaže u održavanju zdravih i fleksibilnih zglobova.
  • Samo jedna tableta dnevno
  • 30 tableta

Kategorija:

Zdravi i fleksibilni zblogovi

ZDRAVI I FLEKSIBILNI ZGLOBOVI
Turmeric™ tableta je dodatak ishrani kurkume koji pomaže u održavanju zdravih i fleksibilnih zglobova.

PREPORUČENA DNEVNA DOZA
Za odrasle i djecu stariju od 11 godina: Uzimati 1 tabletu dnevno uz obrok ili čašu vode. Dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu ishrani i ne bi trebali zamijeniti raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Treba čuvati van domašaja male dece. Trebaju ga koristiti samo trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom ili medicinskom sestrom.

Kurkuma

Marko Polo je pronašao kurkumu u Kini 1280. Kurkuma raste samoniklo u jugoistočnoj Aziji, najbolje uspijeva u lokalnim, toplim i vlažnim klimama. Pravi se od korijena zeljaste trajnice koja je srodna đumbiru. Kurkuma je poznata po jakoj žutoj boji. U Aziji se koristi hiljadama godina kao začin. Kurkuma ima prirodni sadržaj supstance kurkumin.

Veličine

30 tableta

Informacije o proizvodu

SADRŽAJ HRANLJIVIH MATERIJA PER DNEVNA DOZA 1 tableta
Ekstrakt kurkume  ( Curcuma longa  L.) 500 mg

PREPORUČENA DNEVNA DOZA
Za odrasle i djecu stariju od 11 godina: Uzimati 1 tabletu dnevno uz obrok ili čašu vode. Dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu ishrani i ne bi trebali zamijeniti raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Treba čuvati van domašaja male dece. Trebaju ga koristiti samo trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom ili medicinskom sestrom.

SASTOJCI
Ekstrakt kurkume ( Curcuma longa L.)*, sredstva za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza, dikalcijum fosfat, umrežena natrijum karboksimetilceluloza), agens protiv zgrušavanja (silicijum dioksid), agensi za površinsku obradu (hidroksipropilmetilceluloza, soli biljnog magnezija i masne kiseline) ), krompirov skrob, ekstrakt crnog bibera (Piper nigrum L. ) .

* izvan EU

Proizvedeno u Švedskoj

Shopping Cart