CEK d.o.o. Zenica

Blue Berry a 20, a 40

Održavajte normalno zdravlje očiju uz moćne švedske borovnice

  • Originalna švedska tableta borovnice koja sadrži ekstrakte borovnice, luteina, oka i sjemenki grožđa
  • Borovnice i oka pomažu u održavanju zdravlja očiju

Kategorija:

Borovnica

Vaccinium myrtillus je posebna vrsta borovnice koja raste u sjevernoj Evropi i jedna je od najčešćih divljih biljaka u Švedskoj.

Očnjak

Euphrasia officinalis L. je 5-40 cm visoka jednogodišnja biljka sa naspramnim nazubljenim listovima, bijelim ili lila cvjetovima sa tamnijim šiljcima i žutom mrljom.

Neven

Boje variraju od svijetlo žute do narandžaste. To su latice cvijeta nevena koje se koriste u Blue Berry, jer se iz latica izvlači lutein.

Razlika između švedskih i američkih borovnica

Postoji razlika između švedskih divljih niskih borovnica i borovnica koje inače kupujemo u supermarketu. Američka borovnica je prevelika, blijedomesnata i bijele boje iznutra. S druge strane, švedske borovnice su male, sve do kraja, borovnice koje će obojiti vaša usta i zube u tamnoplavu boju ako ih imate zadovoljstvo jesti svježe. Pigmenti za bojenje švedskih borovnica su ono čime su moderni naučnici zaista fascinirani. NOVA NORDIC Blue Berry™ tableta sadrži ove veličanstvene male tamnoplave švedske borovnice koje su poznate i kao borovnice.

Blue Berry

Tablete sadrže borovnicu, cvijet tagetesa koji je standardiziran da sadrži 10 mg luteina po dnevnoj dozi i očni cvijet. Lutein je karotenoid koji se prirodno nalazi u makuli oka – dijelu oka koji je odgovoran za centralni vid.

DNEVNA DOZA

Uzmite 2 tablete dnevno uz obrok. Dodaci prehrani namijenjeni su za dopunu ishrani i ne bi trebali biti zamjena za raznovrsnu prehranu ili zdrav način života. Nemojte prekoračiti navedenu dozu. Oprez: Potražite savjet stručnjaka prije upotrebe ako ste trudni, dojite ili patite od alergija. Upozorenja: Nije prikladno za djecu mlađu od 12 godina. Ne koristiti ako je blister pakiranje (unutrašnja folija) slomljeno ili neovlašteno. Čuvati izvan dohvata djece.

Veličine

20 tableta

40 tableta

Shopping Cart